tiistai 10. joulukuuta 2019

Mielenterveysmessut 2019

Mielenterveysmessut 2019 


Olimme käymässä Helsingissä Mielenterveysmessuilla 19.-20.11. 

Päivä alkoi jo aikaisin aamusta bussikuljetuksella Porvoosta Helsinkiin. 
Jouduimme Helsingissä ruuhkaan ja menetimme siinä kallista aikaa. Kun pääsimme perille Helsingin Kulttuuritalolle, meitä odotti sisällä melkoinen väenpaljous. 

Siellä oli monta Mielenterveyteen liittyvää pop-up pistettä, joista keräsin paljon itselleni tietoa. Lisäksi siellä oli Suomen Klubitalojen oma standi, jota ylläpiti Porvoon Klubitalon johtaja ja eräs ohjaaja. Päivän aikana oli myös erilaisia luentoja.  

Yhtenä aiheena oli Isän ja pojan yhteinen kanoottiretki, jossa he saivat kokea yhteisen seikkailun luonnon keskellä. Siihen kuului myös kalliokiipeilyä, niin että isä kannusti ja poika teki parhaansa. Se oli varmasti molemmille palkitsevaa. 

Toinen luento käsitteli ns. burnouttia eli loppuunpalamista. Siinä oli aiheesta kertomassa eräs johtaja-asemassa ollut henkilö ja työntekijä. Se siitä luennosta jäi mieleen, että burnout voi tulla kenelle tahansa. 

Viimeisenä luentona oli erään entisen alkoholistin tarina. 

Hän kertoi käyneensä aivan pohjalla ja menettäneensä esim. vaimon ja työpaikan, alkoholin liiallisen käytön takia.  Huumoriakaan ei ollut unohdettu, hänen kertoessaan aika koskettavaakin tarinaansa. 

Ehdimme tämän lisäksi myös antaa haastatteluja ja olla kuvattavana erääseen nettilehteen.  Mielenterveysmessut olivat ihan mukavat, kaikesta suuresta kävijämäärästä huolimatta. Haluaisinkin osallistua niille myös ensi vuonna. 

Jussi Paavilainen, Klubitalon jäsen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muutama sana Porvoolaisuudesta ja Klubitalolaisuudesta.

Porvoon suurinpia vahvuuksia on olla kaksikielinen kaupunki ja täältä löytyy myös Runeberginkoti,  Lisäksi olemme hyvien kulkuyhteyksien pää...