maanantai 10. joulukuuta 2018

Porvoon Klubitalon Halloween juhlat 2018
Syksyn juhla, Halloween
Halloween klubitalolla

Kesäaika päättyy, päivät lyhenevät ja illat pimenevät. Ulkona pimeässä palaa kurpitsalyhty. Syksy on saapunut ja sen mukana syksyn juhla Halloween. Iltaklubi on alkamassa ja Halloween on saapunut myös Porvoon Klubitalolle. Klubin ovet avattiin vasta kello kahdelta päivällä, mutta Halloween juhla jatkui iltamyöhään.

Tapahtuma käynnistyi Halloween koristelulla ja sen jälkeen oli juhla laitteiden paikalleen asettelua, esim. kaiuttimelle piti löytää oma paikkansa. Halloween koristeet oli aseteltu ruokapöydille kaitaliinan tapaan. Koristeita oli myös kiinnitettynä sekä kattoon että seiniin. Kattoon kiinnitetyt lepakot leijuivat ilmassa aavemaisesti. Pöydillä lojui isoja hämähäkkejä hämähäkin seitin seassa. Yhdessä kahden kaiverretun kurpitsan ja yhden vilkkuvan ja puhuvan kurpitsan kanssa ne muodostivat pitkän kaitaliinan.

Tarina Kaiverretusta halloween lyhdystä 

Kaiverrettu Halloween lyhty on varmasti monelle ennestään tuttu koriste. Olet varmaan nähnyt yhden Halloween lyhdyn, jos toisenkin palamassa syksyisenä iltana Halloweenin aikaan. Mutta tiesitkö että lyhtyyn liittyy myös vanha kummitus tarina, juoposta Jack? Sitä kaikki eivät tiedä. Legendan mukaan Jack yritti huijata pirulta rahaa juotaviin. Hän suostutteli pirun muuttumaan kolikoksi, jolla maksaisi juomansa. Mutta Jack ei maksanutkaan laksua vaan jätti laskun maksamatta ja vangitsi paholaisen hopeisella ristillä. Ennen kuin Jack päästi pirun vapaaksi, hän sai pirun ylipuhuttua, ettei Jack joutuisi helvettiin. Kun Jack kuoli hän ei päässyt taivaaseen eikä paholainen luvattuaan, ettei ottaisi hänen sielua päästänyt häntä helvettiin. Piru lähetti Jackin pimeyteen kulkemaan vain hiiliskivi soihtunaan. Jack laittoi hiilen kaiverrettuun lanttuun ja kulkee yössä yhä. Tarina Juoposta Jack on vanha irlantilainen myytti. Kurpitsojen kaivertaminen on siis hyvin vanha perinne 1500 luvun irlannista.

Halloween menu 
Keittiössä touhuttiin ja valmistettiin Halloween menu ja kaiverrettiin kurpitsa lyhdyt vanhan halloween perinteen mukaan. Kaiversimme kaksi lyhtyä ja lopusta tehtiin kurpitsakakkua. Lisättiin jalat ja silmät hämähäkkimuffineihin, muumioitiin muumioleivät ja leikattiin niille silmät. Illaksi noidaksi pukeutunut klubitalon jäsen valmisti illan taikajuoman. Noita taikoi veriboolista taikajuoman lisäämällä kaksi silmää pinnalle kellumaan.

Halloween musiikki, asut ja kasvomaalaus

Halloween asut laitettiin päälle. Pukuina oli esim. demoniasu ja ihmissuden puku ja kaikenlaisia muita asuja. Kun puvut saatiin päälle, kuunneltiin Halloween musiikkia ja myös vähän toisenlaista musiikkia. Olin itse keittiössä touhumassa, kun musiikki alkoi pauhaamaan ja kaiken näköisiä otuksia tanssi hämärässä tanssilattialla. Musiikki pauhasi ja vei mukanaan ja lopulta löysin itseni tanssilattialta tanssimasta. Itse olin kurpitsa Halloweenin kunniaksi mutta askartelin myös pääkallonaamion, jolla tein pari pyörähdystä tanssilattialla. Olin myös ottanut mukaani kasvomaaleja, joilla lähdin loihtimaan lisää olentoja iltaa varten.

Lisää otuksia ja sumuinen kotimatka 
Kasvomaalauksen välissä ruokailtiin ja musiikin kuuntelun jälkeen olikin jo aika ruokailla. Myös menusta löytyi lisää otuksia syötäväksi. Menu sisälsi esim. muumioleipiä, veriboolia, hämähäkkimuffinsseja sekä kurpitsakakkua ja banaaniaaveita. Sillä välin, kun muut vielä söivät jatkoin kasvomaalausta. Loihdin kasvomaaleilla lohikäärmeen, joka jäi jatkamaan illan viettoa muiden klubitalojäsenten kanssa. Itse lähdin syksyiseen iltaan klubilta pääkallonaamio yhdessä kädessä. Matkustin kotiin bussilla, joka ajoi aavemaisen sumun läpi. Klubin Halloween juhla oli minun osalta ohi. Dj-Demoni kertoo seuraavaksi lisää mitä muuta oli illalla vielä luvassa.Pukukilpailu
Ruokailun ja kasvomaalauksen jälkeen oli ohjelmassa lisää Halloween musiikkia ja muuta bilemusaa. Ilta huipentui Halloweenpuku kisaan, jonka voitti murskaavalla äänivyöryllä ihmissusiasu. Loppuillasta oli vuorossa yleistä keskustelua ja vielä lisää bilebiisejä Dj-Demonin soittamana. Osa porukasta innostui jopa breikkaamaan tanssilattialla ja esittelemään mitä erilaisimpia tanssiliikkeitä. Kaiken kaikkiaan ilta oli hyvin onnistunut ja kaikilla ainakin näytti olevan hauskaa. Toivottavasti ensi vuonna järjestetään yhtä hienot pirskeet ja saisin olla myös niissä mukana. 

T. DJ DEMON & HALLOWEEN KURPITSA


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Porvoon klubitalo osallistui kevätWebinaariin 2021

Porvoon osallistuminen Tampereen Näsinkulman ja Hämeenlinnan Walonkulman Klubitalojen kevätwebinaariin 2021 Webinaariin oli kiva osallistua....