keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Kehittämispäivät kevät 2020

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Vuosi alkaa kehittämispäivillä. Talolla ollaan jo täydessä vauhdissa. Meneillään on kehittämispäivälomakkeiden purkua ja jäsentyytyväisyyskyselyn täyttöä. Kehittämispäivälomakkeiden purku on tärkeä osa kehittämispäivien esivalmistelua, sillä kehittämispäivälomakkeiden pohjalta suunnitellaan koko talon ohjelma. Täyttämällä kehittämispäivälomakeen tai osallistumalla kehittämispäiville pääset mukaan vaikuttamaan talon ohjelmaan. Suunnittelemme talon ohjelman aina puoleksi vuodeksi eteenpäin.

Tällä kertaa päätettin jättää jäykkä kokouskäytäntö sikseen emmekä keräännykkään vanhan tutun kokouspöydän ääreen keskustelemaan. Kokouspaikaksi valitsimme sen sijaan rauhallisen ja leppoisan sohvanurkkauksen. Jospa tilan mukavilla sohvilla saataisiin vapaampaa keskustelua aikaiseksi. Alamme käymään läpi kehittämispäivälomaketta kohta kohdalta koko klubitaloväen voimin. Kehittämispäivillä käsitellään muun muassa jäsenten toiveita ja parannusehdotuksia tulevalle vuodelle kehittämispäivälomakkeiden avulla. Lomakkeessa jäsenet kertovat myös mikä heidän mielestä on ollut toimivaa klubitalotoiminnassa vuoden aikana. Lisäksi jäsenet kertovat lomakkeessa olivatko he saneet tarpeeksi ohjausta talon päivittäisissä askareissa. Talolla jäsenillä on tapana jakaa osaamistaan klubitaloyhteisön kanssa. Lomakkeessa tiedustellaankin jäseniltä mitä talon töitä/muuta osaamista haluaisi oppia.

Mutta mitä tarkalleen talon jäsenet vastasivat kyselyyn? Esimerkiksi todettin että keittiöön kaivattaisiin keittiövastavaa joka reachaisi jäseniä ruonlaittoon. Teemaviikkojakin toivottiin keittöön ja uuden tiskikoneen käytön opettamista. Toimistoon liittyvissä asioissa taas keskusteltiin siitä, että mentoriohjelma olisi hyvä käynnistää ja että respaan rakennettaisiin niin sanottu taikapeili joka toimii respassa infotauluna. Siitäkin oli puhetta että toimistossa pöytäkirja lähetettäisiin jatkossa jäsenille sähköpostitse. Suurin osa vastanneista koki saavansa tarpeeksi ohjausta toimistossa. Siirtymätyössä sen sijaan osa koki saavansa tarpeeksi tukea ja osa toivoi että ohjausta saisi enemmän. Muuten siirtymätyömalli koettin toimivaksi. Jäsenet jakoivat myös ideoita siitä minkälaisille retkille ja mihin iltaohjelmiin ja ryhmiin haluaisivat osallistua keväällä. Ideoita riitti ihan laidasta laitaan ja kevään ohjelmasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Tutustumalla kevätesitteeseen selviää mitä iltaohjelmia ja ryhmiä on luvassa tulevalle vuodelle.

Nyt kun vuosi on vaihtunut ja kehittämispäivät ovat täydessä käynnissä uudet tuulet puhaltavat Klubitalolla. Muutoksen alla on esimerkiksi kahvila. Kahvila saa uuden ilmeen ja sen myyntiaikaa muutettiin niin että kahvilaa pidetään auki 15min jonka jälkeen se suljetaan ja avataan vain pyydettäessä seuraavan 15 min aikana. Uusia hankintojakin on tulossa. Jotta matka ruokakauppaan ja palstalle sujuisi sutjakammin päätimme hankkia potkulaudat klubitalolle. Perille pääsee siis jatkossa nopeasti potkulaudan kyydissä hiukset hulmuten ja jalankulkijoiden ohi sujahtaen. Uusi vuosi tuo myös mukanaan uusia työmahdollisuuksia paikka auki hankkeen myötä. Klubitalolla on nyt mahdollista valmistua datanomiksi oppisopimuksella. Kahden päivän kehittäminen on tuottanut tulosta ja kaikille pitäsi löytyä jotakin mielekästä tekemistä mikä onkin yksi kehittämispäivien tärkeimmistä päämääristä. Klubitalo jossa kaikilla on mielekästä tekemistä ja johon kaikilla on hyvä tulla on se mihin kehittämispäivät tähtäävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Porvoon klubitalo osallistui kevätWebinaariin 2021

Porvoon osallistuminen Tampereen Näsinkulman ja Hämeenlinnan Walonkulman Klubitalojen kevätwebinaariin 2021 Webinaariin oli kiva osallistua....