maanantai 25. heinäkuuta 2022

Klubilaisten tarinat: Mika, miksi minusta tuli minä?

Minun lapsuudessani vanhemmat olivat alkoholisteja. Minulla ei ole yhtään muistikuvaa heistä selvinpäin. Isäni kutsui biologista lastaan nimeltä ja minua rajuin haukkumasanoin. Hän oli väkivaltainen mies perhettään kohtaan. Koska minulla on fyysinen poikkeavuus ja kiusaajani olivat väkivaltaisia, niin minun ystäväni eivät uskaltaneet olla julkisesti rinnallani. Vaikka ystäviä oli vain muutamia, he olivat minulle sitäkin tärkeämpiä. Jouduin yksin kasvattamaan pikkuveljeäni ja itseäni. Joudun myös pitämään huolta kodista ja selviämään yksin. Siksi masennuin, stressaannuin, eristäydyin ja tulin itsetuhoiseksi. Sain voimia jatkaa huomiseen ystävistäni, jotka ovat rinnallani edelleen. Olemme kokeneet hyviä ja huonoja aikoja yhdessä, mutta ystävyys on kestänyt. Olen sydämestäni kiitollinen heille. Kun uskalsin hakea ja ottaa vastaan psykiatrista apua, elämäni muuttui. Klubin mukaantulo antoi minulle kokemusta siitä, millaista on olla tasavertainen, eikä sorrettu ja alemman luokan ihminen. Se antaa minulle voimia jaksaa huomiseen silloin, kun itsetuhoiset ajatukset ottavat vallan, klubille lähtö piristää ja kääntää päivän positiiviseksi. On kivaa jutella ihmisten kanssa ja viettää aikaa. On tehtäviä ja puuhaa mitä tehdä. Jos on huono hetki voi pyytää tukea tai apua ongelmiin. Se piristää joka kerta minua todella paljon ja saan pois ne negatiiviset ajatukset mielestäni. Muistuttaa ja näyttää että on ihanaa olla elossa. Olen alkanut klubin ansiosta uskaltaa tulla ulos muurieni takaa ja koskettaa muuta elämää sekä katsoa mitä voin antaa takaisin. Ruveta tutkimaan mitä muuta on elämällä tarjolla? On alkanut aurinkokin paistaa sinne risukasaankin vihdoinkin. :-) Älä jää yksin. Uskalla hakea apua ja ottaa sitä vastaan. Olet selvinnyt tähän asti, joten mitäs jos katsotaan myös mitä huominen tuo?

- Mika


torstai 14. heinäkuuta 2022

Porvoon Klubitalon palsta

Vuonna 2021 Porvoon Klubitalo päätti ottaa oman palstan Linnamäen kupeesta. Tämän tarkoituksena oli niin ikään lisätä aktiviteetteja klubin päivätoimintaan kuin lisätä hyvää mieltä jäsenten keskuudessa. 

Palstallamme kasvaa jos mitä, marjapensaista, perunoihin ja porkkanoihin. Sadon hyödyntää pääsääntöisesti keittiöyksikkömme, joka hyödyntää oman maan vihanneksia ruoanlaitossa. Toisinaan, melko usein siis hyödynnämme palstan satoa myös leipoessamme myytäviä tuotteita kahvilaamme.


Palstan toimintaa vedetään pääsääntöisesti jäsen vetoisesti. Jäsenet saavat halutessaan käydä palstalla hoitamassa kasvustoa Klubitalon aukioloaikoina tai omalla ajallaan - ihan miten itselle sopii. 


Toisinaan Klubin väki kokoontuu palstalle myös pienimuotoisten tapahtumien tai grillauksen merkeissä. 


Näin kesällä Klubitalon toiminta siirtyy perjantaisin palstalle, säästä riippuen.Tällöin tarkoituksena on hoitaa palstalla kasvavaa satoa. nauttia hyvästä seurasta ja tietenkin kesästä.












tiistai 5. heinäkuuta 2022

Porvoon Klubitalon 20v syntymäpäivät

 Vietimme Porvoon Klubitalon jäsenien ja ohjaajien kanssa mahtavat 20-vuotissyntymäpäivät.

Aluksi nostimme maljaa 20-vuotisen Klubitalon kunniaksi.

Ensin ohjelmassa oli meidän Klubitalon johtajan tunteikas ja mieleenpainuva puhe.

jonka jälkeen konkarijäsenet saivat pitää myös oman vapaamuotoisen puheen.

Tämän jälkeen ohjelmassa oli Kotipizzasta tilattujen pitsojen noutaminen ja syöminen, 

jälkiruuaksi saimme vielä herkullista mansikkakermakakkua.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä ohjelmanumerona oli DJ Juzan laatiman soittolistan

kuunteleminen. Tarkoituksena oli soittaa jäsenien toivekappaleita, kuitenkin höystettynä 

itse DJ Juzan valitsemilla kappaleilla.






Oli kyllä hienoimmat syntymäpäiväjuhlat pitkään aikaan, joissa olen ollut.

  Helsinkipäivä Vierailimme Helsingin Klubitalolla Maanantaina 15.7 2024 yhdessä Porvoon Klubitalon muutaman jäsenen ja ohjaajan, sekä johta...