torstai 19. joulukuuta 2019


PORVOON KLUBITALO ON KAUPUNKIMME VALOPILKKU


Tulin Porvoon Klubitalolle suorittamaan sosionomiopintojeni ensimmäistä harjoittelua. Minulle selvisi oikeastaan saman tien, että nyt olikin käynyt mielettömän hyvä tuuri harjoittelupaikan suhteen. Täällä jokainen, niin jäsen, ohjaaja kuin opiskelijakin otetaan avosylin ja hyväksynnällä vastaan, enkä minä ollut poikkeus tähän käytäntöön. Olen ensimmäisestä päivästäni alkaen saanut kokea olevani sydäntä lämmittävän tervetullut. Yhdessä tuumin touhuillessamme ja "taloa pystyssä pitäessämme", olen myös saanut tutustua toinen toistaan upeampiin persooniin.

Vietin päivän Loviisan Klubitalolla, ja tutustuin täten myös Loviisan lämminhenkiseen taloon mukavine jäsenineen ja ohjaajineen. Olemme myös vierailleet Jyväskylän Suvimäen Klubitalolla, asunnottomien yössä sekä mielenterveysmessuilla.  Maanantai-iltapäivät ovat kuluneet leppoisasti puuhaillen elämänhallintaryhmässä monenmoista yhdessä suunnittelemaamme mukavaa. Saimme vieraaksemme ryhmään useita mielenkiintoisia ja ammattitaitoisia vierailijoitakin, joilta saimme oppia paljon uutta niin hampaidenhoidosta kuin diakonia- ja aikuissosiaalityöstäkin.  Vietimmepä erään iltapäivän tutustuen improvisaatioteatterinkin saloihin. Pääsin ilokseni monien Klubitalolaisten tavoin mukaan myös viikonlopun ajaksi Porvoon suomalaisen seurakunnan Pellingissä pitämälle rentoutumisen ja hiljentymisen mielenterveysleirille. Ja kyllä! Myös harjoittelija oli leirin jälkeen onnellinen ja rentoutunut.

Tämän kolmen kuukauden kokemuksella on todettava, että Klubitalo ON todellakin paikka, jonne aivan jokaisen on helppo tulla. Tasavertainen yhteisö, jossa olet aina oikeanlainen. Hyväksytty ja arvostettu sellaisena kuin olet.

Nautin suuresti entisaikoihin sijoittuvien brittiläisten elokuvien tai dekkarisarjojen katselemisesta, sillä niissä on mielestäni jotain pyyteetöntä hyvyyttä, puhtautta ja viattomuutta. Välittämistä ja lämpöä, vilpitöntä avuliaisuutta, kauniita ajatuksia ja sanoja. Yhteisöllisyyttä. Siis sellaisia arvoja sisältävä maailma, jossa ihmisellä on hyvä ja turvallinen olla. Tekisi mieleni sanoa, että asioita, jotka joskus arkisessa maailmassa ainakin tuntuvat näyttäytyvän ikään kuin himmeämpänä. Aivan näitä samoja vanhoista brittielokuvista minulle tuttuja elementtejä näen myös Klubitalolla 😊.

Ympärillämme olevat ihmiset nähdäkseni vaikuttavat myös vahvasti siihen mitä itse olemme ja miten voimme. Samoin he myös vaikuttavat siihen suuntaan, johon yksilöinä kasvamme ja kehitymme. Kaikkea tätä edellä mainitsemaani olen minäkin saanut viimeisen kolmen kuukauden ajan itseeni imeä. Kiitokseni Teille kaikille siitä, että teitte harjoittelustani näin antoisan. Hieman haikeinkin mielin, mutta monia hienoja kokemuksia ja mieleeni painuneita lämpimiä muistoja rikkaampana palailenkin sitten taas joululoman jälkeen koulun penkkejä kuluttelemaan.

Pidättehän tämän entisaikojen brittielokuvien taian hengissä 😊.

Mukavaa Joulunalusaikaa ja virtuaalihalaus jokaiselle <3

Toivoo:
Leena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Porvoon klubitalo osallistui kevätWebinaariin 2021

Porvoon osallistuminen Tampereen Näsinkulman ja Hämeenlinnan Walonkulman Klubitalojen kevätwebinaariin 2021 Webinaariin oli kiva osallistua....